Fascinația masajului thailandez se bazează pe efectul său uimitor. Combinând cu pricepere presopunctura intensivă cu întinderea, se pot atenua durerile cronice de spate, durerile de cap sau problemele articulare. În viața de zi cu zi, poți apela la masaj tailandez cu numeroase beneficii pentru sănătate și regenerare.
Un masaj thailandez tradiţional combină elementele de mișcare blândă și întindere mai profundă. Presopresiunea activează canalele energetice, iar sistemul imunitar și puterile de auto-vindecare sunt întărite. De asemenea, organismul este alimentat cu energie vitală. Masajul blând favorizează relaxarea interioară generală și are un efect calmant.
Masajul thailandez este un masaj deosebit: prin combinația de întindere, presiune și mobilizare, relaxează și energizează corpul și mintea, aducându-le în armonie. Ceea ce este încă destul de nou pentru noi se practică în Thailanda de peste 2.500 de ani.
Masaj tailandez împotriva tensiunii: zone de aplicare și efecte
Un masaj thailandez durează puțin mai mult decât un masaj obișnuit, deoarece se efectuează de obicei de la picioare până la cap. Durata medie a unui masaj este de aproximativ 1,5 ore, deși poate dura și două până la trei ore.
Un masaj tailandez este de obicei folosit pentru tensiune și durere, dar poate contribui și la o mai bună circulație și mobilitate a sângelui. Pentru a slăbi și mobiliza în mod specific anumite zone, masajul thailandez se poate referi nu numai la întregul corp, ci și la anumite zone ale corpului, precum capul, gâtul, spatele sau picioarele.
Masaj thailandez al picioarelor
Similar cu reflexologia tradițională, masajul thailandez al picioarelor se referă la zonele reflexe ale picioarelor, care pot fi stimulate în mod specific pentru a afecta regiunile și organele adecvate ale corpului.
Oricine profită pentru prima dată de masajul thailandez al picioarelor își poate imagina picioarele ca pe un fel de hartă care reflectă întregul corp, diferitele zone fiind împărțite în așa-numitele zone reflexe. Se presupune că întregul corp poate fi influențat pozitiv de o stimulare adecvată, de exemplu pentru a stimula circulația sângelui, a calma durerea și tensiunea sau pentru a dizolva blocajele.
Ca parte a masajului thailandez complet al corpului, procedura masajului thailandez a picioarelor poate varia ca tratament independent. Se lucrează tălpile picioarelor, călcâiul, spatele piciorului și degetele de la picioare, picioarele fiind întinse și diferitele puncte de presiune fiind lucrate cu degetul mare.
Masaj tailandez al spatelui
Spre deosebire de un masaj obișnuit, în masajul thailandez al spatelui nu se utilizează ulei de masaj. Masajul nu se efectuează pe o bancă de masaj, ci îmbrăcat pe podea. Și aici se folosesc diverse tehnici de întindere și presiune, care sunt combinate cu yoga pasivă și presopunctura. În special în masajul thailandez al spatelui, se lucrează mult cu degetele mâinii pentru a ameliora tensiunea locală a spatelui și pentru a calma durerea.
Masajul spatelui include, de asemenea, o întindere ușoară a articulațiilor, prin care ești adus într-o poziție adecvată, pe care terapeutul o poate ține și modifica după cum dorește, folosind și deplasând greutatea corporală. Unele poziții provin din yoga, prin care pacientul acționează doar ca un „observator tăcut”, fără a participa activ la mișcare. Deoarece mulți oameni suferă de probleme cronice ale spatelui, un masaj tailandez al spatelui este utilizat de preferință pentru dureri și tensiune.
Masaj thailandez al capului
Masajul capului este o parte importantă a masajului thailandez al întregului corp, care este de obicei efectuat la sfârșitul unui tratament complet al corpului. În masajul thailandez al capului, capul, tâmplele și gâtul sunt tratate în mod preferențial, deși partea superioară a corpului și umerii pot fi incluse în tratament.
La fel ca masajul spatelui, masajul capului se desfășoară în îmbrăcăminte confortabilă pe un covoraș pe podea, diferitele tehnici de întindere și presiune fiind folosite în primul rând în timpul șezutului.
Deoarece mușchii din această zonă sunt relaxați și întinși ușor, masajul capului este utilizat în primul rând pentru a trata (și pentru a preveni) durerile de cap și durerile de gât, migrenele, tensiunea, durerile de maxilare și ochi.
Masaj energetic thailandez integral
Un masaj energetic al întregului corp este o combinație a tuturor masajelor parțiale menționate și, prin urmare, poate dura până la trei ore. Procedura de masaj energetic thailandez al întregului corp poate să fie diferită. Masajul începe de obicei la picioare și se termină la cap. Deoarece trebuie să-ți asumi diferite poziții (cu ajutorul terapeutului), acest tratament are loc și pe podea.
La începutul masajului energetic, sunt masate picioarele, concentrându-se nu doar pe întinderea ușoară, punctele zonei reflexe ale picioarelor sunt incluse și în masajul întregului corp înainte ca tratamentul să continue pe picioare (de-a lungul canalelor energetice). Picioarele nu sunt doar masate, ci și întinse în diferite poziții, prin care terapeutul te așează pe burtă, spate sau lateral și își asumă poziții pasive de yoga.
Trebuie să te concentrezi numai asupra mișcărilor și stimulărilor corespunzătoare, fără a te mișca activ. Abdomenul (și organele) și pieptul sunt cel mai frecvent tratate în decubit dorsal, înainte să fii rostogolit pe burtă pentru un masaj al spatelui.
Masajul spatelui este adesea efectuat mai intens, deoarece multe persoane suferă de dureri de spate. Braţele si umerii sunt de obicei incluse în tratamentul spatelui pentru a mobiliza articulaţiile umerilor si a coloanei vertebrale și astfel să contribuie la o mai bună mobilitate.
Anumite poziții de yoga, în care terapeutul (pasiv) îndreaptă și întinde partea superioară a corpului trăgându-ți brațele, sunt adesea o parte integrantă a masajului întregului corp, terapeutul efectuând întotdeauna el însuși mișcările corespunzătoare. Gâtul și capul sunt de obicei masate în timp ce stai în șezut, deși masajul poate fi efectuat și în poziție culcat.